Θράψαλα με πιλάφι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό θράψαλα
  • 1 φλιτζ. ρύζι κίτρινο
  • 500γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 400γρ. ντομάτες φρέσκιες
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 σφηνοπότηρο ξύδι
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα θράψαλα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι, το κρασί, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα.
  5. Μόλις τα υλικά πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύδι.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί.
  9. Προσθέτουμε το ρύζι και 2 ½-3 φλιτζάνια νερό.
  10. Ψήνουμε το φαγητό μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό.
  11. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Τα θράψαλα ανήκουν στην οικογένεια των κεφαλόποδων και ζουν σε αμμώδεις βυθούς. Είναι πηγή φωσφόρου και βιταμίνης Β12.

Σχόλια

Από τον Φανη την ημ/νία 11/12/2016 - 13:13
Εξαιρετική!Την κάνω τακτικά!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 32960 Εμφανίσεις σήμερα: 6