Εύκολο στρούντελ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φύλλα μπακλαβά ή 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 ξινόμηλα κομμένα σε κύβους
  • 150γρ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. σταφίδες ξανθές
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για τη γέμιση και επιπλέον για άλλειμα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
  2. Ανακατεύουμε τα μήλα με την ζάχαρη, την κανέλα, το βούτυρο και τις σταφίδες. Αν χρησιμοποιούμε φύλλα μπακλαβά, τα βουτυρώνουμε ανάμεσα. Βάζουμε την γέμιση κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις.. Αλείφουμε το στρούντελ από πάνω με βούτυρο και ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά.
  3. Αν χρησιμοποιούμε φύλλο σφολιάτας βάζουμε απευθείας την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Αλείφουμε τη σφολιάτα από πάνω με λίγο γάλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  4. Στο σερβίρισμα προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Αυτό το ήξερες

Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος...
Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...
Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3232 Εμφανίσεις σήμερα: 0