Εύκολη τάρτα με πράσινες πιπεριές, προβολόνε και πεκορίνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 σφολιάτα βουτύρου (400γρ.)
  • 1 φλιτζ. πεκορίνο Αμφιλοχίας ή Αγρινίου χοντροτριμμένο
  • 1 φλιτζ. προβολόνε τριμμένο
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
  • ½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο βούτυρο για το πυρέξ
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C. Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Βάζουμε τη σφολιάτα στο ταψί και από πάνω περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με ζάχαρη και πιπέρι. Βάζουμε το ζαμπόν και από πάνω πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν  και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). και το μισό προβολόνε. Συμπληρώνουμε με το ζαμπόν και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με το προβολόνε.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
  4. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή απογευματινό γεύμα.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
To Provolone είναι Ιταλικό τυρί, προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Διαχωρίζεται σε provolone dolce και provolone piccante. To dolce έχει γλυκιά γεύση και πιο ανοιχτό χρώμα, καθώς ωριμάζει μόνο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3891 Εμφανίσεις σήμερα: 2