Γρήγορη τάρτα με πεκορίνο και αγκινάρες τουρσί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ζύμη για πίτσα
  • 2 φλιτζ. πεκορίνο Αμφιλοχίας ή Αγρινίου χοντροτριμμένο
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • ⅓ φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι ή 1 καλαμπόκι βραστό
  • 1 βαζάκι αγκινάρες τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι.
  • λίγο βούτυρο για το πυρέξ
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C. Κόβουμε το ζαμπόν ή το προσούτο σε μικρότερα κομμάτια.
  2. Βάζουμε την σφολιάτα στο ταψί και από πάνω περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και πιπέρι. Βάζουμε το ζαμπόν και από πάνω πεκορίνοΙταλικό τυρί, από γάλα προβάτου. Το όνομά του προέρχεται από την ιταλική λέξη pecora που σημαίνει πρόβατο. Υπάρχουν 4 ποικιλίες (ρομάνο (romano), σάρντο (sardo), τοσκάνο (toscano), σισιλιάνο (siciliano)) και ανήκουν και οι 4 στα προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). (κρατάμε λίγο για να το ρίξουμε από πάνω). Συμπληρώνουμε με καλαμπόκι και αγκινάρες και το υπόλοιπο πεκορίνο.
  3. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
  4. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή απογευματινό γεύμα.

Αυτό το ήξερες

Το καλαμπόκι είναι από τα δημοφιλέστερα σιτηρά στον κόσμο. Όχι άδικα, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, πλήθος βιταμινών (A,C,Β), φολλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία. Το καλαμπόκι βοηθά...
Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες. Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...
Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες κατά την προετοιμασία του φαγητού τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι. Τις αφήνουμε εκεί μέχρι να αρχίσουμε το μαγείρεμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3628 Εμφανίσεις σήμερα: 1