Τάρτα με προβολόνε και λουκάνικα φρανκφούρτης

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 σφολιάτα βουτύρου (400γρ.)
  • 2 φλιτζ. προβολόνε
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 3 λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι ή 1 βρασμένο καλαμπόκι (τα σπόρια του)
  • ⅓ φλιτζ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ⅓ κ.γ. πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για άλλειμα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 οC.
  2. Βάζουμε την σφολιάτα στο ταψί και από πάνω περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ζάχαρη και πιπέρι.
  3. Βάζουμε το μισό προβολόνε, τα λουκάνικα και τις πιπερίες. Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο προβολόνε. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
  4. Σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο αλλά και σαν απογευματινό ή ακόμη και πρωϊνό.

Αυτό το ήξερες

Το καλαμπόκι είναι από τα δημοφιλέστερα σιτηρά στον κόσμο. Όχι άδικα, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, πλήθος βιταμινών (A,C,Β), φολλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία. Το καλαμπόκι βοηθά...
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
To Provolone είναι Ιταλικό τυρί, προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης. Διαχωρίζεται σε provolone dolce και provolone piccante. To dolce έχει γλυκιά γεύση και πιο ανοιχτό χρώμα, καθώς ωριμάζει μόνο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3546 Εμφανίσεις σήμερα: 2