Το μαχλέπι είναι υποσυνείδητα συνώνυμο με το τσουρέκι στην ελληνική κουλτούρα. Είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους της πετροκερασιάς. Οι χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή...
Εύκολα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα
Υλικά συνταγής
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 220γρ. νωπή μαγιά
- 2½ κουτιά (χρησιμοποιούμε το κουτί του ζαχαρούχου για μεζούρα) ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι (ο χυμός του)
- 2 κουτιά ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 6 αυγά
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. κακουλέ
- 1 κ.γ. μαστίχα Χίου
- 3 κουτιά νερό χλιαρό
- 2-2½ κιλά αλεύρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6-8 τσουρέκια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το λάδι.
- Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (χλιαρό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μείγμα της κατσαρόλας.
- Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά-σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
- Πλάθουμε τα τσουρέκια τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Προαιρετικά, αφού τα αλείψουμε με αυγό μπορούμε να τα πασπαλίσουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 83125
Εμφανίσεις σήμερα: 7
Νέο σχόλιο