Εύκολα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (31 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 220γρ. νωπή μαγιά
  • 2½ κουτιά (χρησιμοποιούμε το κουτί του ζαχαρούχου για μεζούρα) ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι (ο χυμός του)
  • 2 κουτιά ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 κ.γ. κακουλέ
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου
  • 3 κουτιά νερό χλιαρό
  • 2-2½ κιλά αλεύρι
cookon
Ποσότητα: 6-8 τσουρέκια

Διαδικασία συνταγής

  1. Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το λάδι.
  2. Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (χλιαρό όχι καυτό) και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μείγμα της κατσαρόλας.
  3. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά-σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
  4. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
  5. Πλάθουμε τα τσουρέκια τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Προαιρετικά, αφού τα αλείψουμε με αυγό μπορούμε να τα πασπαλίσουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με σουσάμι.

Αυτό το ήξερες

Το μαχλέπι είναι υποσυνείδητα συνώνυμο με το τσουρέκι στην ελληνική κουλτούρα. Είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους της πετροκερασιάς. Οι χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή...

Σχόλια

Από τον θεοδωροπουλου Α... την ημ/νία 12/14/2016 - 12:52
Τέλειες συνταγές μπράβο σας
Από τον cooklila την ημ/νία 12/14/2016 - 13:21
Ευχαριστούμε πολύ! Καλές δημιουργίες!!
Από τον mama3 την ημ/νία 04/04/2018 - 16:34
Μία ερώτηση έχω. Το αβγό για το άλειμμα είναι το 6ο ή το 7ο; ξεκινάω το φτιάξιμο. Σας ευχαριστώ.
Από τον cooklila την ημ/νία 04/04/2018 - 16:44
Είναι το 7ο! Ευχαριστούμε, το διορθώσαμε! Καλή επιτυχία!
Από τον Αιμιλία την ημ/νία 04/04/2018 - 19:08
Καλησπέρα τα έχω φτιάξε Κ είναι φανταστικά .. να ρωτήσω κάτι Εγώ τα έφτιαξα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις εάν βάλω αλεύρι σκληρό για τσουρέκια γίνονται καλύτερα Ή το ίδιο αποτέλεσμα είναι?
Από τον cooklila την ημ/νία 04/05/2018 - 20:36
Καλησπέρα! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι για τσουρέκια, πιθανότατα θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας σε γλουτένη, ωστόσο δεν το έχουμε δοκιμάσει στη συγκεκριμένη συνταγή!
Από τον Κατερίνα Μπάλα την ημ/νία 04/18/2018 - 23:23
Αν δεν έχω μαγιά νωπή μπορώ να βάλω ξερή φακελάκια? Αν ναι πόσα φακελάκια χρειάζομαι?
Από τον cooklila την ημ/νία 04/18/2018 - 23:56
Φυσικά και μπορείς! Η αναλογία ξερής - νωπής μαγιάς είναι 1 προς 3 περίπου. Άρα, εδώ θα χρειαστείς περίπου 70γρ. ξερής μαγιάς.

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 45381 Εμφανίσεις σήμερα: 13