Ελιόψωμο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (10 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2½ φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • ⅓ κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κούπα ελιές (Θάσου και Καλαμών)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και τέλος, το νερό με τη μαγιά. Ζυμώνουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα για 20 λεπτά.
  2. Έπειτα προσθέτουμε τις ελιές και ξαναζυμώνουμε ελαφρά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 φρατζολάκια και βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βρέχουμε μια πετσέτα και σκεπάζουμε τα ελιόψωμα. Τα αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 35 βαθμούς, να διπλασιαστεί ο όγκος τους, για 30 λεπτά.
  3. Αφαιρούμε την πετσέτα και αλείφουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια των ελιόψωμων. Ψήνουμε στους 200οC για 35 -40 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Οι ελιές είναι πολύ χρήσιμες για τη διατροφή μας και δεν είναι τόσο επικίνδυνες σε θερμίδες όπως πιστεύουν μερικοί. 5 μικρές ελιές ή 3 μεγάλες μας δίνουν μόλις 45 θερμίδες. Οι ελιές δρουν ευεργετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 18401 Εμφανίσεις σήμερα: 8