Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
Σταφιδόψωμο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αλεύρι
- 2½ φλιτζ. χλιαρό νερό
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κούπα σταφίδες (σουλτανίνα και κορινθιακή)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Βάζουμε το αλεύρι σε λεκανάκι και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τέλος το νερό με τη μαγιά. Ζυμώνουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα για 20 λεπτά.
- Έπειτα, προσθέτουμε τις σταφίδες και ξαναζυμώνουμε ελαφρά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 φραντζολάκια και βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βρέχουμε μια πετσέτα και σκεπάζουμε τα σταφιδόψωμα. Τα αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 35 βαθμούς να διπλασιαστεί ο όγκος τους για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε την πετσέτα και αλείφουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια των σταφιδόψωμων. Ψήνουμε στους 200οC για 35 -40 λεπτά.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 19321
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο