Ελαιόλαδο με πορτοκάλι και δενδρολίβανο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500ml ελαιόλαδο παρθένο
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 1 πορτοκάλι (η φλούδα του)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 500ml

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μπουκάλι ή βαζάκι το δενδρολίβανο και τις φλούδες πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Φυλάμε το μπουκάλι σε σκιερό και δροσερό μέρος για 15-20 ημέρες. Αφαιρούμε τις φλούδες και τα κλαδάκια και είναι έτοιμο για χρήση.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Όταν αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο, αφαιρούμε τα κλωνάρια δενδρολίβανου και τις φλούδες πορτοκαλιού. Το αρωματισμένο με δενδρολίβανο ελαιόλαδο ταιριάζει σε πιάτα με ψητές πατάτες, κοτόπουλο και αρνί .
Το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας και χαμηλής οξύτητας. Τα μπουκάλια που θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση του ελαιολάδου πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Στεγνά πρέπει να είναι και τα κλωνάρια δενδρολίβανου. Τα μπουκάλια με το ελαιόλαδο δεν πρέπει να μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο, αλλά να φυλάγονται σε σκοτεινό και δροσερό σημείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3035 Εμφανίσεις σήμερα: 3