Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Τζιγεροσαρμάδες παραδοσιακοί
Υλικά συνταγής
- 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
- 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο δυόσμο (κατά βούληση)
- 4 κ.σ. ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 αυγό για άλειμμα
- λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 άτομα
Ελλάδα ()
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΖεματίζουμεΣύντομο βούτηγμα τροφίμου σε κοχλάζων νερό, ώστε να ξεφλουδίσει ή να φύγει το αλάτι του ή να μαλακώσει. τη συκωταριά και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 15 λεπτά. Την ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε χλιαρό νερό τις σκέπες για να μαλακώσουν και να ανοίξουν.
- Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά, τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι και τα μπαχαρικά.
- Στραγγίζουμε τις σκέπες και τις κόβουμε σε μαντηλάκια. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε όπως τους λαχανοντολμάδες. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα πυρέξ και βάζουμε μέσα τους τζιγεροσαρμάδες. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 °C μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Τους γυρνάμε να ροδοκοκκινήσουν και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε ζεστούς.
Ελλάδα
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα φύλλα δυόσμου ανακουφίζουν από τους πόνους των ρευματισμών, αν τα τρίψουμε στα σημεία που πονάμε. Επίσης, σταματούν τον πονοκέφαλο, αν τα τρίψουμε στο μέτωπό μας. Το τσάι του δυόσμου είναι...
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12193
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο