Το αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας κρατούν μια πολύ σημαντική θέση στο ελληνικό τραπέζι, αν και το μοσχαρίσιο υπερισχύει σε κατανάλωση. Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β3-Β6-Β12, ψευδάργυρο...
Αρνάκι στο χαρτί
Υλικά συνταγής
- 800γρ.- 1 κιλό αρνάκι από μπούτι (κομμένο σε μπουκιές)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 4 πατάτες σε ροδέλες
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1- 2 λεμόνια (ο χυμός του και το ξύσμα του)
- 2 κλαδάκια δυόσμος ή 1 κ.γ. αποξηραμένος
- 2 κλαδάκια ρίγανη ή 1 κ.γ. αποξηραμένη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά και το αρνάκι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού. Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό σε γάστρα.
- Πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12813
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο