Δυόσμος αποξηραμένος

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ματσάκια δυόσμο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 βάζο

Διαδικασία συνταγής

  1. Τυλίγουμε τα ματσάκια με τούλι ή τουλπάνι και τα κρεμάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος, χωρίς υγρασία, για περίπου 3 εβδομάδες. Έπειτα τρίβουμε τα φύλλα του δυόσμου και τον αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.
  2. Αν δεν έχουμε τον κατάλληλο χώρο για να αποξηράνουμε τον δυόσμο μας παραδοσιακά, πλένουμε τα ματσάκια και διαλέγουμε μόνο τα φύλλα. Τα βάζουμε σε πετσέτα την οποία σκεπάζουμε με μια δεύτερη πετσέτα. Την επόμενη μέρα, μεταφέρουμε σε δυο στεγνές πετσέτες το δυόσμο και τον αφήνουμε εκεί για 3 ημέρες. Αν τρίβονται τα φύλλα έχει γίνει η αποξήρανση. Αποθηκεύουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

Αυτό το ήξερες

Τα φρέσκα φύλλα δυόσμου ανακουφίζουν από τους πόνους των ρευματισμών, αν τα τρίψουμε στα σημεία που πονάμε. Επίσης, σταματούν τον πονοκέφαλο, αν τα τρίψουμε στο μέτωπό μας. Το τσάι του δυόσμου είναι...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η καλύτερη εποχή για να συλλέξουμε και να αποξηράνουμε τα φύλλα του δυόσμου είναι το φθινόπωρο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5213 Εμφανίσεις σήμερα: 0