Μιξ μυρωδικών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 1 ματσάκι βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος.
  • 1 ματσάκι ανθισμένα κλωνάρια δενδρολίβανου
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Τυλίγουμε τα ματσάκια με τούλι ή τουλπάνι και τα κρεμάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος, χωρίς υγρασία, για περίπου 3 εβδομάδες. Έπειτα τρίβουμε τα φύλλα του βασιλικού και του δυόσμου και αφαιρούμε τα φύλλα δενδρολίβανου από τον βλαστό.
  2. Ανακατεύουμε μαζί τα μυρωδικά και αποθηκεύουμε σε βαζάκαι που κλείνουν αεροστεγώς.
  3. Χρησιμοποιούμε σε μακαρονάδες, κρέατα αλλά και ομελέτες και λαχανικά. Είναι πολύ όμορφο να προσέξουμε την συσκευασία και να το προσφέρουμε σαν δώρο.

Αυτό το ήξερες

Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3121 Εμφανίσεις σήμερα: 0