Δροσερή σαλάτα με γλιστρίδα και ρόκα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ματσάκι γλιστρίδα
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα ώριμη αλλά σφιχτή
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • βινεγκρέτ μελιού
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τη ρόκα και τη γλιστρίδα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν ελαφρά. Κόβουμε τη ντομάτα σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις σαλάτες και ανακατεύουμε με το αγγουράκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, τη πιπεριά και τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι..
  2. Σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ. Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...
Η γλιστρίδα ή αντράκλα είναι ένα από τα γνωστά χορταρικά (ζιζάνιο) της Ελλάδας. Είναι πλούσια σε βιταμίνες (C,A,K,E,) σε ασβέστειο, φώσφορο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο και ω-3 λιπαρά οξέα. Τα φύλλα της...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3190 Εμφανίσεις σήμερα: 0