Αρωματικό κοκκινιστό

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλλο κομμένα σε φέτες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
  • 2 ποτήρια νερό περίπου
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κλαδάκια φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ή 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. άλλα 3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα, 1 ποτήρι νερό, το σέλινο, το καρότο, τα μανιτάρια, το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά., τη ρίγανη, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  7. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  8. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  9. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).

Αυτό το ήξερες

Το μοσχάρι περιέχει: Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων. Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης. Παντοθενικό οξύ το...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4220 Εμφανίσεις σήμερα: 1