Για τα βλίτα δεν υπάρχουν διαθέσιμες μελέτες, όμως, όπως όλα τα άγρια χόρτα, περιέχουν ιχνοστοιχεία όπως νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο και φώσφορο που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα βλίτα έχουν...
Μπουρανί
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό άγρια χόρτα ανάμεικτα (βλίταΧορταρικό με έντονη ελαφρώς πικρή και δροσερή γεύση., σπανάκι, ζοχοί, ραδίκια)
- 1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα χόρτα μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα..
- Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 1 ½ φλιτζ. νερό. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά και να βράσει.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Χαλκιδική
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7323
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο