Αρακάς βουτύρου

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος)
  • 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα με κοχλάζον, αλατισμένο νερό προσθέτουμε τον αρακά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σερβίρουμε με το λιωμένο, φρέσκο βούτυρο.

Αυτό το ήξερες

Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού...
Ο αρακάς χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του, αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή του. Για αυτόν το λόγο προτιμούμε συνήθως τον κατεψυγμένο, ο οποίος ψύχεται 3 με 4 ώρες από...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4154 Εμφανίσεις σήμερα: 1