Ανοιξιάτικη πουτίγκα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 τσουρέκι (μόνο η ψίχα του)
  • 500γρ. φράουλες
  • 500γρ. κεράσια (χωρίς το κουκούτσι)
  • 250γρ. ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

  1. Παίρνουμε 2 κατσαρολάκια. Στο καθένα βάζουμε από 2 κ.σ. νερό. Στο ένα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα βύσσινα με 100γρ. ζάχαρη. Στο άλλο βράζουμε τις φράουλες με 150γρ. ζάχαρη.
  2. Προσπαθούμε να μην ανακατεύουμε πολύ τα φρούτα ούτε να τα παραβράσουμε απλά να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τους χυμούς τους.
  3. Σε μια φόρμα για πουτίγκα (φόρμα του 1 λίτρου) απλώνουμε σε φέτες την ψίχα από το τσουρέκι, προσέχοντας να μην μείνουν κενά ανάμεσα τους. Απλώνουμε μια στρώση φράουλες μετά μια στρώση κεράσια. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση τις υπόλοιπες φράουλες και έπειτα τα υπόλοιπα κεράσια. Δεν περιχύνουμε με όλο τον χυμό από τα φρούτα, κρατάμε λίγο για το σερβίρισμα.
  4. Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση φέτες τσουρεκιού. Βάζουμε ένα πιάτο αναποδογυρισμένο και αφήνουμε την πουτίγκα στο ψυγείο για 24 ώρες. Γυρίζουμε τη φόρμα και σερβίρουμε σε πιάτο περιχύνοντας από πάνω με το χυμό των φρούτων.
  5. Προαιρετικά, μπορούμε να σερβίρουμε και με λίγη σαντιγύ.

Αυτό το ήξερες

  Οι φράουλες έχουν πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό, αλλά είναι και υπαίτιες πολλών αλλεργιών. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φαινόλες έχουν...
Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1893 Εμφανίσεις σήμερα: 0