Σε βοηθάμε να ετοιμάσεις τραπέζι για τη μακεδόνισσα πεθερά

Κατά την γνωστή και πετυχημένη τηλεοπτική σειρά σου έχουμε ετοιμάσει ένα γεύμα προσαρμοσμένο στη δική σου πεθερά.

Στις παρακάτω γραμμές θα διαβάσεις τις προτάσεις μας για τη μακεδόνισσα πεθερά. Αν νομίζεις πως το να κατηγοριοποιούμε τις πεθερές ανά περιοχή ίσως να μην είναι πολύ επιτυχημένο, ξανασκέψου το.

Καλά.

Αφού λοιπόν συμφωνείς έχουμε και λέμε: Για αρχή μπαρλίβα μαζί με τη σαλάτα του Μεγάλου Αλεξάδρου. Εντάξει, το παραδέχομαι πως ο τίτλος είναι λιγάκι «υπερήφανος», πάντως εμείς έτσι τη λέμε τη σαλάτα.

Για κυρίως πιάτο έχουμε λουκάνικα τζουμαγιάς με κρασάκι(δε σε λέω τίποτα) και μοσχαράκι γιαουρτλού με ρύζι πιλάφι, για να γλείφουν και τα μουστάκια (χέρια) τους τα καρντάσια.

Για επιδόρπιο θα πάρεις το αμάξι σου και θα πεταχτείς μέχρι τη Βέροια όπου θα βρεις το καλύτερο ρεβανί της Ελλάδος ή προσπάθησε να το φτιάξεις μόνος σου, γιατί όχι; Μπορείς να βρεις αντίστοιχα «Βεροίας» και σε άλλες περιοχές, αλλά σαν το ντόπιο δεν έχει.

ΥΓ. Κάθε συνταγή γράφει για πόσα άτομα είναι (ποσότητα). Προσαρμόστε ανάλογα με την περίσταση

Σχετικά προτεινόμενα μενού

Τραπέζι για την πολίτισσα πεθερά

Συνταγές εν τάχει: Πιτάκια Καισαρείας , Πικάντικη σαλάτα, Αγκινάρες α λα Πολίτα, Χιουνκιάρ Μπεγιεντί, Χαλβάς πολίτικος νηστίσιμος

Ένα ιδιαίτερο μενού για την κρητικιά πεθερά

Συνταγές εν τάχει: Μυζηθροπιτάκια με μέλι , Ντάκος κρητικός, Αντίδια βραστά, Λουκάνικα ξυδάτα Κρήτης με λαχανικά και ξύδι βαλσάμικο, Πίτες σφακιανές, Μοσχαράκι μαριναρισμένο σε βότανα

Η κερκυραία πεθερά θα γλείφει τα δάχτυλά της

Συνταγές εν τάχει: Πιπερονάτη, Σαλάτα με προσούτο και σως σκόρδου, Φρυγαδέλι, Παστιτσάδα, Πανακότα με φράουλες

Τραπέζι στη νησιώτισσα πεθερά

Συνταγές εν τάχει: Κακαβιά, 4 φύλλα 4 τυριά, Φαγκρί στο φούρνο, Πατατοσαλάτα ζεστή, Φρουτοσαλάτα με κρέμα ανθότυρου