Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Μπαρλίβα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πιπεριές πράσινες κέρατα
- 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 1 κουτί κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. εμπορίου 500γρ.
- 1 κ.σ. ζάχαρη κοφτή
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις πιπεριές και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη σκάσουν στο τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς..
- Τηγανίζουμε τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές.
- Στο ίδιο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές στο τηγάνι να πάρουν μία βράση με τη σάλτσα ντομάτας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Νάουσα
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αφού αποσύρουμε τις πιπεριές από τη φωτιά, τις τοποθετούμε σε σακούλα μαγειρικής για να ξεφλουδιστούν πιο εύκολα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 19480
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο