Λουκάνικα Τζουμαγιάς με κρασάκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 λουκάνικα Τζουμαγιάς
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
Μακεδονία (Ηράκλεια)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια ή ροδέλες και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο για 6-8 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε με το ζουμάκι τους.
Ηράκλεια
Μακεδονία

Αυτό το ήξερες

Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Τα λουκάνικα Τζουμαγιάς είναι τοπική σπεσιαλιτέ της κωμόπολης Ηράκλειας του νομού Σερρών. Φτιάχνεται από τρία διαφορετικά κρέατα (χοιρινό, πρόβειο και βοδινό), διάφορα μπαχαρικά και πράσο. Είναι πολύ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9529 Εμφανίσεις σήμερα: 1