Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
  Ινδική καροτοσαλάτα
Υλικά συνταγής
- 6 καρότα
 - 1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ή 1 κ.γ. μαϊντανό ξερό
 - 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
 - 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
 - 1 κ.γ. μέλι
 - ½ κ.γ. κόλιανδροςΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική.
 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - αλάτι
 
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά). Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.
 - Αφήνουμε τα τριμμένα καρότα σε τρυπητό για λίγη ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
 - Αναμειγνύουμε σε μπολ τα καρότα με το μαϊντανό και το δυόσμο.
 - Κάνουμε σως με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
 - Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σως και σερβίρουμε.
 
Ινδία
  Ασία
  Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 8249 
Εμφανίσεις σήμερα: 2  
  
  
        
        




Νέο σχόλιο