Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
  Σαλάτα σπανάκι με κρέμα βαλσαμικού
Υλικά συνταγής
- 4 φλιτζ. σπανάκι
 - 4-5 ραπανάκια
 - 8 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
 - 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
 - 4 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
 - 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
 - ½ πορτοκάλι (ο χυμός του)
 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - αλάτι
 - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα ραπανάκια, τις λιαστές ντομάτες, τιε ελιές κομμένες σε φέτες, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
 - Ανακατεύουμε την κρέμα βαλσαμικού με το χυμό πορτοκαλιού και το ελαόλαδο και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.
 - Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
 
Αυτό το ήξερες
Τα ραπανάκια ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών. Έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φώσφορο και ψευδάργυρο. Η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε νερό τα...
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 8093 
Εμφανίσεις σήμερα: 1  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο