Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
  Σπανακοτυρόπιτα
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
 - 1 κιλό σπανάκια
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
 - 200γρ. φέτα
 - ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
 - 2 κ.σ. μαργαρίνη
 - 3 κ.σ. βούτυρο
 
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 πίτα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 4 λεπτά, προσθέτουμε το σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο.
 - Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
 - Συνεχίζουμε με τη διαδικασία για την πίτα.
 - Βουτυρώνουμε το ταψί.
 - Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
 - Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
 - Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
 - Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
 - Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
 - Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
 - Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
 - Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
 - Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το φύλλο.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 12296 
Εμφανίσεις σήμερα: 2  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο