Οι γαρίδες αποτελούν πηγή πρωτεΐνης, καθώς 100γρ. τους καλύπτουν το 47% της ημερήσιας ανάγκης ενός ανθρώπου, ενώ μας δίνουν μόνο πολυακόρεστα λιπαρά Ω3 & Ω6. Επιπλέον, οι γαρίδες είναι πλούσιες...
  Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και ροζ πιπέρι
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό γαρίδες
 - 1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
 - 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
 - 2 πράσινες πιπεριές
 - 4 κ.σ.ελαιόλαδο
 - κόκκοι ροζ πιπεριού
 - 1 κ.γ. ζάχαρη
 - ρίγανη
 - αλάτι
 - πιπέρι
 - 100γρ. φέτα (προαιρετικά)
 
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το κέλυφος και το εντεράκι από το σώμα κρατώντας το κεφάλι και την ουρά.
 - Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
 - Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι μαύρο και ροζ και ζάχαρη.
 - Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
 - Προαιρετικά, πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. σε κύβους.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 12281 
Εμφανίσεις σήμερα: 1  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο