Τα φουντούκια, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί, αν καταναλώνονται με μέτρο (έως 30γρ.) μπορούν να είναι πολύ ωφέλιμοι για την υγεία. Τα φουντούκια, συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε μονοακόρεστα...
Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και καβουρντισμένα φουντούκια
Υλικά συνταγής
- 500γρ. κοντά ζυμαρικά (sedani rigati, πέννες, φαρφάλες)
- 3-4 κ.σ. φουντούκια
- 250γρ. γκοργκοντζόλα (γλυκιά)
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. τα ζυμαρικά ανάλογα με τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αρκετά αλ-ντέντε γιατί θα μπουν στη σάλτσα).
- Σ’ ένα τηγάνι καβουρντίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών σε φούρνο ή τηγάνι. Επίσης, σημαίνει: σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. τα φουντούκια μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε την γκοργκοντζόλαΜπλέ Ιταλικό τυρί. Είναι πιο κρεμώδες και λιγότερο αλμυρό από το ροκφόρ. και τη λιώνουμε με κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια ξύλινης σπάτουλας ή κουτάλας. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γεμάτες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
- Αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Μόλις δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα (2 λεπτά), κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά μαζί.
- Σερβίρουμε και προαιρετικά προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3959
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο