Πένες με μπρόκολο και αποξηραμένα μανιτάρια Γρεβενών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. πένες ριγέ
  • 500γρ. μπρόκολο
  • 2 καρότα
  • ½ φλιτζ. μανιτάρια βολίτες αποξηραμένα
  • ½ φλιτζ. μανιτάρια κανθαρέλες αποξηραμένα
  • 400ml κρέμα γάλακτος light
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ζάρια ή μικρά μπαστουνάκια. Σε κοχλάζον αλατισμένο νερό βάζουμε τα καρότα να βράσουν και έπειτα προσθέτουμε το μπρόκολο κομμένο σε 2-3 κομμάτια. Αφαιρούμε το μπρόκολο μόλις τρυπιέται ελαφρώς το κοτσάνι κοντά στις φουντίτσες. Αφαιρούμε τα καρότα, μόλις είναι βρασμένα αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο..
  3. Αδειάζουμε το νερό και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά.. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. προσθέτουμε τις πένες και τις βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Παράλληλα κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες. Στραγγίζουμε τις πένες και ετοιμάζουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα.
  4. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια στραγγισμένα (κρατάμε το νερό τους). ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 2-3 λεπτά και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το νερό από τα μανιτάρια. Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το νερό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε τις πένες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπρόκολο και το καρότο και ανακατεύουμε μια φορά να πάνε παντού.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο ευεργετικά λαχανικά, αφού  λόγω των ιδιοτήτων του βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη διατήρηση χαμηλής αρτηριακής πίεσης και στην καταπολέμηση του...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5438 Εμφανίσεις σήμερα: 4