Ζωμός λαχανικών

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 λίτρα νερό
  • 1 πράσο χοντροκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα στη μέση
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στη μέση
  • 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια
  • κοτσάνια μαϊντανού από 1 ματσάκι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.γ. φρέσκια ή 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: -

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
  2. Μόλις πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Όσο βγαίνουν αφροί, ξαφρίζουμε σχολαστικά.
  3. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Σουρώνουμε και ο ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μας είναι έτοιμος.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να κάνουμε ζωμό στη μεγαλύτερή μας κατσαρόλα και να τον διατηρούμε στην κατάψυξη σε σακουλάκια τροφίμων ή σε παγοκυψέλες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4392 Εμφανίσεις σήμερα: 4