Ζωμός κότας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 λίτρα νερό
  • ½ κιλό κόκκαλα κότας ( πλατάρια, καρκάσες, φτερούγες )
  • μισό πράσο χοντροκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο στα τρία
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 λευκά μανιτάρια
  • 3 κοτσάνια από μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλαδάκι θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
  • 5 κόκκους πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: -

Διαδικασία συνταγής

  1. Αρχικά βάζουμε τα πλατάρια, τις καρκάσες και τις φτερούγες κότας μαζί με το νερό στην κατσαρόλα.
  2. Μόλις πάρουν μία βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., ξαφρίζουμε κ στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για τουλάχιστον 1 ώρα, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.
  4. Σουρώνουμε και ο ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μας είναι έτοιμος.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να κάνουμε ζωμό στη μεγαλύτερή μας κατσαρόλα και να τον διατηρούμε στην κατάψυξη σε σακουλάκια τροφίμων ή σε παγοκυψέλες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4758 Εμφανίσεις σήμερα: 5