Ζωμός από κόκκαλα μοσχαρίσια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 λίτρα νερό
  • 1 κιλό μοσχαρίσια κόκκαλα
  • ½ πράσο χοντροκομμένο
  • 1 καρότο σε χοντρά κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια κομμένα στα δύο
  • 4 κοτσάνια από μαϊντανό
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 σπασμένο μοσχοκάρυδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: -

Διαδικασία συνταγής

  1. Αρχικά βάζουμε τα κόκκαλα μαζί με το νερό στην κατσαρόλα.
  2. Μόλις πάρουν μία βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., ξαφρίζουμε κ στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο στο σημείο σχεδόν του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό μας. με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για τουλάχιστον 1 ώρα, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.
  4. Σουρώνουμε και ο ζωμόςΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μας είναι έτοιμος.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν ο ζωμός βγει λιγότερος από όσο χρειαζόμαστε συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9039 Εμφανίσεις σήμερα: 2