Ο ζοχός είναι ένα χόρτο πλούσιο, κυρίως, σε βιταμίνη C και ασβέστιο. Το συναντάμε σε αγρούς και συλλέγεται κυρίως τη χειμερινή περίοδο.
Ζοχοί βραστοί
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό ζοχοί
- 3-4 λίτρα νερό (μέχρι τη μέση μεγάλης κατσαρόλας)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ανά μερίδα
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι ανά μερίδα
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε καλά τα χόρτα από τα κοτσάνια τους και από ξερά φύλλα και τα πλένουμε πολύ καλά. Πλένουμε τα χόρτα μας, αρχικά σε τρεχούμενο νερό και έπειτα γεμίζουμε το νεροχύτη μας νερό και τα βυθίζουμε μέσα. Βγάζουμε τα χόρτα από το νεροχύτη και τα βάζουμε σε τρυπητό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία έως ότου το νερό του νεροχύτη μείνει καθαρό χωρίς χώμα.
- Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Βυθίζουμε στο νερό της κατσαρόλας τους ζοχούς ή τα αντίδια μας και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
- Στραγγίζουμε τα χόρτα μας και τα σερβίρουμε σε πιάτο προσθέτοντας ελαιόλαδο, λεμόνι και αλάτι. Αν θέλουμε να τα φάμε κρύα, περιμένουμε να κρυώσουν πριν σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο, δεν τα στραγγίζουμε και αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, τα αποθηκεύουμε σε τάπερ με το ζουμί τους να τα σκεπάζει.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Ο χυμός από τα χόρτα είναι εξαιρετικός. Σε ένα ποτήρι βάζουμε κρύο ζουμί από τα χόρτα, λίγο λεμόνι και απολαμβάνουμε.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 64328
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο