Πατατοσαλάτα νηστίσιμη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.9 (8 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό πατάτες μετρίου μεγέθους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 3 κ.σ. φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 2 αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό. Το νερό πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική., το μπαχάρι και λίγο αλάτι και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση το νερό, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
  3. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
  4. Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ,ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν αρκετά και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι βραστές ή ψητές πατάτες αποτελούν τροφή που δε διαθέτει λίπος, ενώ παρέχουν στον οργανισμό υδατάνθρακες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 36258 Εμφανίσεις σήμερα: 12