Ξιφίας ψητός με εστραγκόν

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό λεπτές φέτες ξιφία
  • χυμός από 2-3 λεμόνια (περίπου 6 κ.σ.)
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • ⅓ ελαιόλαδο
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. για περίπου 1 ώρα τον ξιφία σε ελαιόλαδο, λεμόνι και εστραγκόνΑρωματικό φυτό από την Σιβηρία. Εχει γλυκιά κ καυτερή γεύση. Κυκλοφορεί και αποξηραμένο. Ταιριάζει πολύ με ελαφριά πιάτα και σάλτσες.
  2. Βάζουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180οC με 200οC, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.
  3. Βάζουμε τις φέτες ξιφία σε ταψάκι και ψήνουμε κοντά στο γκριλ για 7 λεπτά περίπου, περιχύνοντας με λάδι και χυμό λεμονιού.
  4. Σερβίρεται ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Το εστραγκόν ήταν κατά τον μεσαίωνα το γιατρικό για τα δαγκώματα από  δηλητηριώση ζώα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Η συνταγή γίνεται και με φέτες τόνου.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3302 Εμφανίσεις σήμερα: 0