Ξιφίας φουρνιστός με ντοματούλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό ξιφίας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
  • 1 κλαδάκι θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. ή ½ κ.σ. αποξηραμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Επειδή το δέρμα του ξιφία είναι σκληρό και τραχύ μπορούμε να το αφαιρέσουμε όσο το ψάρι είναι ολόκληρο. Το κόβουμε λίγο στην άκρη και το τραβάμε με δύναμη. Έπειτα κόβουμε σε φέτες.
  2. Πλένουμε το ψάρι, το πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μισή ποσότητα λαδιού, το μισό χυμό λεμονιού και τα φυλλαράκια της ρίγανης και του θυμαριού. Τα ανακατεύουμε και αλείφουμε τις φέτες ξιφία.
  3. Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου στους 180-200 βαθμούς γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν (περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά).
  4. Κάνουμε μια σύβραση, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πράσο μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. τα υλικά (όχι να πάρουν χρώμα), προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. το μείγμα για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε λίγο νεράκι, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει άλλα 10 λεπτά περίπου. Τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε το ξιφία με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Αν είναι μεγαλα τα ψαρια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε μισή ώρα να τραβήξουν νοστιμιά από το αλάτι.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3473 Εμφανίσεις σήμερα: 0