Βούτυρο με σκόρδο

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 250 γραμμάρια

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα να μαλακώσει.
  2. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με τα χέρια, φορώντας γάντια, το βούτυρο με το σκόρδο και το αλάτι, ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Βάζουμε το βούτυρο σε διάφανη μεμβράνη, τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. και κλείνουμε την μεμβράνη στις άκρες, δημιουργώντας σχήμα καραμέλας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και όταν θέλουμε να το προσθέσουμε σε φαγητό, κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  4. Το υπόλοιπο διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Αυτό το ήξερες

Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αυτό το αρωματικό βούτυρο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πιάτα κρεατικών, πουλερικών, ψαριών, σε σούπες βελουτέ λαχανικών αλλά και να το αλείψουμε απλά σε ζεστές μπρουσκέτες με τις οποίες θα συνοδεύσουμε το φαγητό μας.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6138 Εμφανίσεις σήμερα: 0