Ντιπ με ταχίνι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 240γρ.-250γρ. ταχίνι
  • 1 ποτήρι περίπου νερό χλιαρό
  • 1 λεμονι χυμό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ⅓ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε με μίξερ το ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία. και προσθέτουμε λίγο-λίγο ½ ποτήρι νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και το μισό περίπου χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πιπέρι, το κύμινο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  2. Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο νερό και χυμό λεμονιού και δοκιμάζουμε ώστε να το κάνουμε όσο αραιό και ξινό θέλουμε.
  3. Το χρησιμοποιούμε τόσο σε μια πράσινη σαλάτα αλλά και σκέτο αλείφοντας το σε μικρές μπρουσκέτες.
Γενικά
Κυπριακές συνταγές

Αυτό το ήξερες

Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Το ταχίνι είναι ένα προϊόν εξαιρετικής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, βιταμίνες Β και Ε, υδατάνθρακες, αμινοξέα, σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. Η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το ντιπ αυτό ταιριάζει πολύ ωραία με μπακαλιάρο σε κουρκούτι, με σαλάτες αλλά και απλά αλειμμένο πάνω σε μπρουσκέτες ψωμιού.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11949 Εμφανίσεις σήμερα: 5