Βούτυρο με μαντζουράνα και θυμάρι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. αποξηραμένο
  • ½ κ.γ. πιπέρι σκόνη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 250γραμ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα να μαλακώσει.
  2. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή με τα χέρια φορώντας γάντια το βούτυρο με τα μυρωδικά, ώστε να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Βάζουμε το βούτυρο σε διάφανη μεμβράνη, τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. και κλείνουμε την μεμβράνη στις άκρες, δημιουργώντας σχήμα καραμέλας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και όταν θέλουμε να προσθέσουμε σε φαγητό κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  4. Το υπόλοιπο διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Αυτό το ήξερες

Η μαντζουράνα θεωρείται πως ενισχύει την πέψη. Καλό είναι να προστίθεται στα φαγητά στο τέλος του μαγειρέματος.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αυτό το αρωματικό βούτυρο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε χοιρινό κρέας (στο σερβίρισμα μιας μπριζόλας ψημένης στα κάρβουνα), αλλά και σε κοτόπουλο (σε φιλέτο σοτέ).

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2010 Εμφανίσεις σήμερα: 0