Κοτόπουλο με ανθό αλατιού και ανάμεικτα λαχανικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

για τo κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1½ κιλό)
  • 2 κλαδάκια ρίγανη
  • 1 κλαδάκι θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ανθός αλατιού

για τα ανάμεικτα λαχανικά

cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το λάδι με το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και τη μουστάρδα και τρίβουμε καλά το κοτόπουλο εξωτερικά και στην κοιλιά. Βάζουμε στην κοιλιά του τα μυρωδικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν θα το βάλουμε στο φούρνο.
  2. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε ελάχιστο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή νεράκι (περίπου ½ φλιτζ.) και λίγο λαδάκι.
  3. Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα και ένα τέταρτο. Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το φούρνο και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τον ανθό αλατιού. Το αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να το κόψουμε για να ανακτήσει τους χυμούς του.
  4. Παράλληλα, βάζουμε το ζωμό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. και όταν κοχλάζει προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά. Τα βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (αλλά να κρατάνε) και τα στραγγίζουμε. Τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. με το βούτυρο και προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και πιπέρι στο τέλος.
  5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά.

Αυτό το ήξερες

Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το κρέας από το μπούτι ξεκολλάει από τα οστά εύκολα και οι χυμοί που τρέχουν είναι καθαροί.
Ο ανθός αλατιού (fleur de sel στα γαλλικά) θεωρείται το καλύτερο αλάτι. Είναι 100% αλάτι, το οποίο δεν έχει υποστεί χημική επεξεργασία ή μεταποίηση. Συλλέγεται με τα χέρια απο την κορυφή της αλυκής,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3439 Εμφανίσεις σήμερα: 1