Βινεγκρετ με πέστο

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 25ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 70ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 100ml

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θελουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί. με το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε στο ψυγείο για 4 μέρες.

Αυτό το ήξερες

Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Το συγκεκριμένο dressing ταιριάζει σε μακαρονοσαλάτες, πατατοσαλάτες αλλά και σε σαλατες που περιέχουν ντομάτα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3655 Εμφανίσεις σήμερα: 2