Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Ρύζι καρμπονάρα
Υλικά συνταγής
- 4-5 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 100γρ. μπέικον
- 1 κρέμα γάλακτος
- 100γρ. παρμεζάνα
- 1 φλιτζ. άγριο ρύζι (κίτρινο ρύζι ανάμεικτο με άγριο ρύζι για πιλάφι)
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 2½ φλιτζ. νερό
Μάριος Τσουμάρης
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Στο τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα λουκάνικα (ψιλοκομμένα). Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, τον κύβο, το αλάτι και προς το τέλος την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και όταν πιει τα υγρά του σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Η παρμεζάνα είναι το τυρί με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλά λιπάρα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9444
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο