Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Βίδες με γλυκάνισο
Υλικά συνταγής
- 500γρ. βίδες ή πένες
- 500γρ. μανιτάρια αγάρικα
- 250γρ. τοματίνια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
- 1 πιπεριά κίτρινη ή πράσινη κομμένη σε φέτες
- ½ ποτηράκι κρασιού τσίπουρο με γλυκάνισο
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών να βράσουν οι βίδες. Παράλληλα σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν τα υλικά προσθέτουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και τα σοτάρουμε ελαφρά κι αυτά.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. τα λαχανικά με το τσίπουρο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα (αλντέντε) τα προσθέτουμε στα λαχανικά. Όπως τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα που έβραζαν παίρνουμε και λίγο ζωμό (όχι περισσότερο από 4 κουταλιές). Αφήνουμε να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. μαζί με τα λαχανικά και να μείνουν χωρίς πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την ελαφριά μακαρονάδα αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4404
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο