Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Κοφτά ριγέ με κόκκινη σάλτσα και πιπεριές
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
- 500γρ. κοφτά ριγέ (ένα πακέτο)
- νερό (5L για το βράσιμο)
- 50γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
- 3 ντομάτες ώριμες ή 500γρ. κονκασέ ή 500γρ. χυμός ντομάτας
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: μπλανσάρουμεΣε κοχλάζoν νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους. τις ντομάτες και τις περνάμε από το multi.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στο multiή στον τρίφτη, κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και λιώνουμε το σκόρδο.
- Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
- Όταν τα υλικά πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.
- Σιγοβράζουμε τη σάλτσα (φρέσκες ντομάτες: 30 λεπτά ή κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.: 20 λεπτά ή χυμός ντομάτας: 15 λεπτά) και την ανακατεύουμε συχνά.
- Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα κοφτά μακαρονάκια και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή και θέλουμε να την αραιώσουμε, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο ζεστό νερό.
Εναλλακτικά, προσθέτουμε στη σάλτσα μπαχαρικά όπως κύμινο, δυόσμο ξερό ή/ και πάπρικα γλυκιά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4287
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο