Βελουτέ κόκκινης φακής με καραμανλίδικο λουκάνικο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. κόκκινες φακές
  • 3 λουκάνικα καραμανλίδικα βοδινά
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο σέλερι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. καλά βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. τα κρεμμυδάκια, το σέλεριΠοικιλία σέλινου. Υπάρχει λευκό και πράσινο., το καρότο, το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης.
  2. Μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα., προσθέτουμε την φακή, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Διαλύουμε έναν ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας σε ζεστό νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι σκεπάζοντας καλά τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. οι φακές. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
  3. Μόλις το φαγητό έχει ετοιμαστεί, έχει τη μορφή χυλού. Το αδειάζουμε σε βαθύ μπολ και πολτοποιούμε με ένα ραδβομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει το φαγητό βελούδινη υφή.
  4. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με 5-6 φετούλες λουκάνικου.

Αυτό το ήξερες

Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Ακόμα, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο και...
Το κάρυ είναι μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από την Ινδία. Τα βασικά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του είναι η κιτρινόριζα,το κάρδαμο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το τζίντζερ, η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8060 Εμφανίσεις σήμερα: 2