Σούπα κολοκύθας με γάλα καρύδας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.6 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κολοκύθα κίτρινη (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)
  • 4 κ.σ. εξαιρ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 γλυκοπατάτα σε κύβους
  • 1 μήλο ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 2 φλιτζ. ζωμός κότας
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Κολοκυθόσποροι για το σερβίρισμα
cookefi
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σέλεριΠοικιλία σέλινου. Υπάρχει λευκό και πράσινο., το καρότο, την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το μήλο. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία.
  3. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. κότας και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 30 λεπτά.
  4. Με ραβδομπλέντερ ή χρησιμοποιώντας μούλτι κάνουμε πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. τα λαχανικά μέχρι να έχει απαλή υφή η σούπα. Προσθέτουμε ζωμό αν χρειάζεται ανάλογα με τα γούστα μας για το πόσο κρεμώδη θέλουμε την σούπα.
  5. Σερβίρουμε με ωμούς ή ψημένους σπόρους κολοκύθας και προαιρετικά περιχύνοντας με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος ή ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.

Αυτό το ήξερες

Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5212 Εμφανίσεις σήμερα: 10