Βασιλικός αποξηραμένος

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

  • 2 ματσάκια βασιλικός
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 -2 βάζα

Διαδικασία συνταγής

  1. Τυλίγουμε τα ματσάκια με τούλι ή τουλπάνι και τα κρεμάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος, χωρίς υγρασία, για περίπου 3 εβδομάδες. Έπειτα τρίβουμε τα φύλλα του βασιλικού και τον αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.
  2. Αν δεν έχουμε τον κατάλληλο χώρο για να αποξηράνουμε τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. παραδοσιακά, πλένουμε τα ματσάκια και διαλέγουμε μόνο τα φύλλα. Τα βάζουμε σε πετσέτα την οποία σκεπάζουμε με μια δεύτερη πετσέτα. Την επόμενη μέρα, μεταφέρουμε τα φύλλα σε δυο στεγνές πετσέτες και τα αφήνουμε εκεί για 3 ημέρες. Αν τρίβονται τα φύλλα έχει γίνει η αποξήρανση αλλιώς επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Αποθηκεύουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

Αυτό το ήξερες

Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9705 Εμφανίσεις σήμερα: 1