Μάφινς με κολοκυθάκια και τυριά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 180γρ. κολοκυθάκια
  • 2 αυγά
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 150γρ. φέτα τριμμένη
  • 80γρ. γραβιέρα ΝάξουΠΟΠ. Είναι η μοναδική γραβιέρα που παρασκευάζεται αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα. Έχει γλυκιά γεύση. Η Κυκλαδίτικη γραβιέρα παρασκευάζεται σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά έχει κάποιες διαφορές στο χρώμα και στη γεύση εξαιτίας της διατροφής των ζώων. Μόνο της Νάξου είναι αναγνωρισμένη ως ΠΟΠ. τριμμένη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 250γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14-16 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Προσθέτουμε αλάτι και τα τρίβουμε. Τα αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το ελαιόλαδο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα κολοκύθια τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., τη γραβιέρα, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  3. Έπειτα ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά διαρκώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένες φόρμες για μάφινς, αφήνοντας ενάμιση εκατοστά από το χείλος για να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε μετά από 10 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 22833 Εμφανίσεις σήμερα: 1