Tυροπιτάκια με ελαιόλαδο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.7 (23 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

 

για τη ζύμη

  • 1 κεσεδάκι παραδοσιακό γιαούρτι
  • 500-550γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 αυγό
  • ⅔ κεσεδάκι ελαιόλαδο (χρησιμοποιούμε σαν μεζούρα το κεσεδάκι από το γιαούρτι)

για τη γέμιση

  • 200γρ. ανθότυρο
  • 100γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
  • λίγο αυγό για το άλειμμα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 40 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το αυγό, με σύρμα ή με το μίξερ. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη και απαλή ζύμη.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε το ανθότυρο και τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.. Χτυπάμε το αυγό με πιρούνι και το προσθέτουμε στα τυριά. Προσθέτουμε πιπέρι κατά βούληση και ρίγανη (προαιρετικά).
  3. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε στην παλάμη μας. Το σχήμα τους είναι σχεδόν στρογγυλό. Αν θέλουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και την κόβουμε με κουπατ σε στρόγγυλο σχήμα. Βάζουμε λίγη από τη γέμιση και κλείνουμε. Πατάμε τις άκρες της ζύμης καλά, ώστε να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και βάζουμε τα τυροπιτάκια. Διαλύουμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρώς.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός...
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 22078 Εμφανίσεις σήμερα: 0