Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 300γρ. τυρί φέτα
  • 400γρ. ανθότυρο
  • 200γρ. κασέρι
  • 3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένα φύλλα
  • 150ml γάλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 αυγά (2 κρόκοι και 4 ασπράδια)
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. σιμιγδάλι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Λιώνουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και το ανθότυρο σε μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Τρίβουμε το κασέρι και το προσθέτουμε μαζί με τον άνηθο στο μείγμα με τη φέτα. Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
  2. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα ταψί στο κάτω μέρος και τα τοιχώματα. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το μισό σιμιγδάλι και απλώνουμε το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού. Όταν στρώσουμε το μείγμα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σιμιγδάλι την επιφάνεια.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 50 λεπτά με μια ώρα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 11280 Εμφανίσεις σήμερα: 1