Δύο είναι οι επικρατέστερες εκδοχές για το όνομα του χαλουμιού. Η πρώτη λέει ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη «άλμη», ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή το χαλούμι παίρνει το όνομά του από την...
Μάφινς με χαλούμι και φέτα
Υλικά συνταγής
- 4 αυγά
- ½ κ.γ. σόδα φαγητού
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. δυόσμος
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 και ¾ ποτήρι αλεύρι
- ½ ποτήρι λάδι
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 200γρ. χαλούμι σε κύβους
- 200γρ. φέτα σε κύβους
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 20-22 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χαλούμιΚυπριακό τυρί από αιγοπρόβειο ή συνδυασμό αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος. Είναι πολύ νόστιμο ψημένο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Εκκρεμεί ακόμη η κατοχύρωσή του ως ΠΟΠ στην ΕΕ. και τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες και προσθέτουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 25 λεπτά. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Αυτό το ήξερες
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12534
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο