Δύο είναι οι επικρατέστερες εκδοχές για το όνομα του χαλουμιού. Η πρώτη λέει ότι προέρχεται από την ελληνική λέξη «άλμη», ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή το χαλούμι παίρνει το όνομά του από την...
Μάφινς με χαλούμι και φέτα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Υλικά συνταγής
- 4 αυγά
- ½ κ.γ. σόδα φαγητού
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. δυόσμος
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 και ¾ ποτήρι αλεύρι
- ½ ποτήρι λάδι
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 200γρ. χαλούμι σε κύβους
- 200γρ. φέτα σε κύβους
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 20-22 τεμάχια
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χαλούμιΚυπριακό τυρί από αιγοπρόβειο ή συνδυασμό αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος. Είναι πολύ νόστιμο ψημένο στη σχάρα ή στο τηγάνι. Εκκρεμεί ακόμη η κατοχύρωσή του ως ΠΟΠ στην ΕΕ. και τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες και προσθέτουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 25 λεπτά. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
Αυτό το ήξερες
Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11528
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο