Γαύρος σαγανάκι πικάντικος

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό γαύρος
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 ποτήρι νερό
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη ή 1 κλαδάκι φρέσκια
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το νερό και την μουστάρδα.
  2. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον γαύρο, αφού τον έχουμε καθαρίσει, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για άλλα 5 λεπτά. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα, ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. τον γαύρο με τον χυμό λεμονιού.
  3. Σερβίρουμε το γαύρο με την σαλτσούλα του.

Αυτό το ήξερες

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8234 Εμφανίσεις σήμερα: 1